Forum Giełda, inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne i inne rynki Strona Główna Giełda, inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne i inne rynki
Inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne, waluty, giełdy zagraniczne, towarowe i inne rynki. Rozmowy: spółki giełdowe, finanse, konta bankowe, lokaty i obligacje skarbowe. Miejsce dla każdego inwestora.

Reklama:    
weterynarz warszawa bielany  
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    RejestracjaRejestracja    ProfilProfil   PWPW   ZalogujZaloguj 
W co powinnien zainwestować taki człowiek jak ja? POMOCY :)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Giełda, inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne i inne rynki Strona Główna -> Dla początkujących
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
macias88

PostWysłany: Niedziela, 8 Kwiecień 2007, 21:55    Temat postu: W co powinnien zainwestować taki człowiek jak ja? POMOCY :) Odpowiedz z cytatem

Witam...podobnie jak wielu moich poprzedników jestem początkującym inwestorem (o ile w ogole można tak powiedzieć, bo jak narazie to w nic nie zainwestowałem Smile...I właśnie dlatego pisze na tym forum. Otóż co możecie poradzić młodemu 19 letniemu facetowi, który chciałby zacząć zarabiać na przyszłość swoją i swoich przyszłych dzieci i wnucząt Smile W co taki człowiek, który no wiadomo nie ma wielkich pieniędzy powinien zrobić aby to się zmieniło...w co on powinien zainwestowac, czym się zająć?! Wy jako doświadczeni inwestorzy z pewnością macie kilka propozycji dlatego też zwracam się do Was z proźbą o pomoc i licze na odpowiedź. Mam nadzieję, że wprowadzicie mnie w tajniki inwestowania.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama
diver

PostWysłany: Czwartek, 12 Kwiecień 2007, 19:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czytaj,analizuj wykresy,wyniki finansowe.Wyciągaj wnioski.Ja poświęciłem na to kilkadziesiąt wieczorów,wyniki mam niezłe ale nadal jestem zielonkawy.
Powrót do góry
mdminvest

PostWysłany: Sobota, 14 Kwiecień 2007, 23:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmmmmmm

odpoweidź jest jasna i klarowna trzeba sie za to "wziaść" .

w sieci masa ebooków o tematyce rynków kapitałowych.

podstawa to konto maklerskie:)

GPW to nie jest łatwy kawałek chleba Smile aby jendni zyskiwali drudzy musza tracić...
Powrót do góry
garjusz

PostWysłany: Wtorek, 15 Maj 2007, 16:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam

na pewno na początek najważniejsza jest wiedza - strony internetowe, poradniki, książki.

dużo informacji można znaleźć w internecie

polecał bym Ci Fundusze inwestycyjne

Fundusze inwestycyjne cieszą się olbrzymią popularnością. Warto w nie inwestować. Nie tylko dlatego że są modne. Można na nich sporo zarobić. W funduszach może zarobić każdy. Jest to najlepsza forma lokowania pieniędzy dla osób i firm, które nie są ekspertami na rynku kapitałowym
Fundusz inwestycyjny to forma zbiorowego lokowania środków pieniężnych wpłaconych przez przedsiębiorstwa, osoby prawne oraz osoby fizyczne.

Nawet stosunkowo niewielkie wpłaty wielu Uczestników tworzą znaczny kapitał, który umożliwia korzystne inwestycje mające na celu osiąganie zysków

wydaje mi się że dobrym rozwiązanie na początek było by eKonto w mBanku.

w mBanku można kupować jednostki funduszy przez SuperMarket Funduszy Inwestycyjnych.
Tu - http://www.mbank.com.pl/inwestycje/fundusze/index.html

Nie ponosisz żadnych opłat, a więc nie zaczynasz od straty.
mBank nie pobiera żadnych opłat z tytułu nabycia, zbycia, konwersji jednostek uczestnictwa...
masz prawdziwy wybór
możesz wybrać spośród ponad 85 funduszy należących do...
Nie musisz mieć kapitału
Jeżeli obecnie nie masz oszczędności to nic nie szkodzi! Może właśnie teraz należy zacząć je gromadzić...

Polecam Szkoła Inwestowania SFI - http://www.mbank.com.pl/promocje/szkola_sfi/index.html

A potem możesz aktywować eMaklera i sam inwestować na GPW.
Ale myślę ze na początek to wiedza, wiedza i jeszcze raz wiedza,
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Giełda, inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne i inne rynki Strona Główna -> Dla początkujących Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: