Forum Giełda, inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne i inne rynki Strona Główna Giełda, inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne i inne rynki
Inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne, waluty, giełdy zagraniczne, towarowe i inne rynki. Rozmowy: spółki giełdowe, finanse, konta bankowe, lokaty i obligacje skarbowe. Miejsce dla każdego inwestora.

Reklama:    
weterynarz warszawa bielany  
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    RejestracjaRejestracja    ProfilProfil   PWPW   ZalogujZaloguj 
eMakler

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Giełda, inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne i inne rynki Strona Główna -> Dla początkujących
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
huba92

PostWysłany: Piątek, 10 Sierpień 2007, 19:43    Temat postu: eMakler Odpowiedz z cytatem

Czy każdy posiadający eMaklera musi płacić te opłaty 30, 30 ,50 zł?
Czy tylko ta osoba która prosi o wydanie tych zaświadczeń?

tutaj link
http://www.mbank.com.pl/download/pdf/Taryfa_makler.pdf
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama
Youki
Site Admin

PostWysłany: Niedziela, 12 Sierpień 2007, 18:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zaświadczenia wydawane są tylko na Twoją prośbę.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
KaT

PostWysłany: Wtorek, 25 Wrzesień 2007, 11:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dopisuje sie do tematu....bo zlozylam wniosek w mBanku po 3 tygodniach dotarł kurier. Zalogowalam sie po kilku nastepnych dniach i okazuje sie ze mam jedynie konto i mozliwosc inwestowania w fundusze - ani sladu eMAKLERA ?

Dzwonilam na infolinie ale nie dowiedzialam sie niczego bo"Pan był niekompetentny" a Pani miala nieczynny komputer i mnie rozłaczyla ;/
oczywiscie wysmarowałam im maila - poniewaz moje kilkukrotne wydzwanianie zakonczylo sie niepowodzeniem.
W domu mam podpisaną umowe itd...

Przelałam "cokolwiek" na konto zeby zobaczyc czy cos sie uaktywni...
no nic....jestem niezadowolona - nie mogłam nawet zapytac czy to nie moj błąd, czy moze czegos nie widze itd...albo nie zrobilam ale obsługa poprostu mi nie udzieliła zadnej informacji.

Wrrrr Twisted Evil

Pytanie jak macie konto w mBanku jak to wygląda?
Powinnam miec po d funduszami aktywne papiery prawda?

ehhh ciekawe co odpisza bo wyslalam do nich bardzo oficjalne zapytanie sformułowane z dość pretensjonalny sposob podkreslający ich niekompetencje Evil or Very Mad a moze wogole nie odpisza....
garjusz

PostWysłany: Wtorek, 25 Wrzesień 2007, 18:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Złożyłaś może tylko wniosek o eKonto, indywidualny rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy.
Nie zaznaczyłaś eMaklera

A miałaś dodatkową umowę o eMaklera i taką jakby ankietę, Formularz informacji o kliencie

Ale jak masz SFI - może coś zapomnieli

Ostatnio zmieniony przez garjusz dnia Środa, 26 Wrzesień 2007, 16:55, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
KaT

PostWysłany: Wtorek, 25 Wrzesień 2007, 23:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

raczej coś zapomnieli - ponieważ zlożyłam taki wniosek ( co potwiwrdził człowiek uważający się za "niekompetentnego") no i mam to na pismie w domu ;/
tzn. mam umowe z BRE ( kurier dostarczyl ) wraz z umową o świadczeniu usług w mBanku ROR'a.

W sumie to "rozzłościła" mnie dzisiejza sytuacja z tą mLinią....ja rozumiem że przy telefonie siedzi dorabiający student ale żeby "Pani specjalista ds. czegośtam" powiedziała ze ma na swoim stanowisku nieczynny komputer i mnie rożłącza - to już jest niepoważne, prawda?

a dzwoniłam się tylko zapytać co z eMaklerem , czy własnie o tym nie zapomnieli albo czy ja czegos niezrobilam aby go aktywować itd. no w każdym razie byłam grzeczna Twisted Evil ale to mi nie pomogło Razz
garjusz

PostWysłany: Środa, 26 Wrzesień 2007, 16:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A na pewno podpisałaś Formularza informacji o kliencie

Brak podpisanego „Formularza informacji o kliencie” uniemożliwi aktywację usługi.

A może po prostu trzeba jeszcze poczekać
Moderator

PostWysłany: Czwartek, 27 Wrzesień 2007, 2:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KaT napisał:

W sumie to "rozzłościła" mnie dzisiejza sytuacja z tą mLinią....ja rozumiem że przy telefonie siedzi dorabiający student ale żeby "Pani specjalista ds. czegośtam" powiedziała ze ma na swoim stanowisku nieczynny komputer i mnie rożłącza - to już jest niepoważne, prawda?

Nie ma co się złościć bo "złość piękności szkodzi"! Trza wziąć poprawkę, uzbroić się w mocne nerwy i cierpliwość. Czyli wszystko to co potrzebne na parkiecie :)
Powrót do góry
KaT

PostWysłany: Środa, 10 Październik 2007, 21:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mBank SUX - czekałam długo, nie założyli mi eMaklera, po 2 tygodniach Pani przyjęła mi reklamacje bo znała, że problem jest u nich, po 4 dniach odpowiedz na reklamacje zaprzeczyła temu co powiedziała mi osoba obsługująca i przyjmująca ją kilka dni wcześniej...wdech - wydech....i złożyłam ponowny wniosek o to samo - bez odezwu do tej pory ;/

jestem niezadowolona z obsługi totalnie i na maxa!
mam juz dosć wydzwaniania do nich bo jak pisze maile to podją mi numer mLini bo mailowo nie moga nic załatwić ;/

Ja to mam pecha Sad - BZWBK mnie nie zawiódł - mBank ze swoją ofetą konkurecyjny (oprocentowanie srodkow pienieznych- darmowy? rachunek maklerski) ale umowe podpisałam z nimi 27 sierpnia i do tej pory nie mam tego co tak naprawdę chciałam - DMBZWBK od ręki wsyztsko można złożyc zlecenie a max. do 3 dni przychodzi polecony z PINem i jak jest problem to idziesz do banku gdzie zawsze Ci ktos udzieli informacji....a oba banki prowizje mają zblizone.

Ciekawe czy do świąt dostanę te papiery które niby mają - a o które złozyłam po raz drugi wniosek Rolling Eyes
p_romm
Moderator

PostWysłany: Czwartek, 11 Październik 2007, 1:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ze strony mBanku:

W obecności kuriera podpisałem umowę o prowadzenie rachunku (eKonto/ eMax/ eMax plus/ izzyKonto) – jak długo mam czekać na aktywację rachunku?
Na stronie firmy kurierskiej sprawdź, czy przekazała ona podpisaną przez Ciebie umowę do mBanku: http://www.siodemka.com/statusy.php

mBank aktywuje Twój rachunek w ciągu trzech dni roboczych od czasu otrzymania umowy od firmy kurierskiej. Jeżeli okaże się, że po trzech dniach roboczych od przesłania dokumentów do Banku Twój rachunek jest nadal nieaktywny, a mBank nie przekazał Ci żadnych informacji na temat ewentualnych nieprawidłowości, skontaktuj się z mLinią.
Powrót do góry
p_romm
Moderator

PostWysłany: Czwartek, 11 Październik 2007, 1:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sorki, przecież eKonto masz, z tego wynika że papiery doszły.
Powrót do góry
garjusz

PostWysłany: Poniedziałek, 5 Listopad 2007, 19:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KaT napisał:

Ciekawe czy do świąt dostanę te papiery które niby mają - a o które złozyłam po raz drugi wniosek Rolling Eyes

I jak z tym wszystkim Ci wyszło?

PostWysłany: Czwartek, 8 Listopad 2007, 9:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dwukrotnie składałam reklamacje - dwukrotnie była przyjmowana z twierdzeniem, że u nich wszytsko jest ok ale usługa nadal nieaktywna była.

Uznałam, że złoże drugi wniosek o dokumenty i 2.listopada (dopiero) przysłali że przyjeli prośbe....a już miałam nadzieje że tak długo to trwa bo może się zorientują, że już wsyztsko mają...

Data na umowie to 31 sierpnia.....do świąt mają jeszcze trochę czasu Smile

Na szczęście nie jest to jedyny bank ale oferte mają pod wieloma względami atracyjną to trzeba im przyznać więc czekam cierpliwie Twisted Evil
yankees

PostWysłany: Piątek, 16 Listopad 2007, 19:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KaT napisał:
Na szczęście nie jest to jedyny bank ale oferte mają pod wieloma względami atracyjną to trzeba im przyznać więc czekam cierpliwie Twisted Evil

wciaz w tym samym punkcie co ost? Shocked
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Giełda, inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne i inne rynki Strona Główna -> Dla początkujących Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: