|
Giełda, inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne i inne rynki Inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne, waluty, giełdy zagraniczne, towarowe i inne rynki. Rozmowy: spółki giełdowe, finanse, konta bankowe, lokaty i obligacje skarbowe. Miejsce dla każdego inwestora.
|
Reklama: weterynarz warszawa bielany
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
gki17
|
Wysłany: Niedziela, 29 Lipiec 2007, 18:55 Temat postu: literatura |
|
|
Witam.
Stwierdziłem, że być może warto zagłębić się w tajniki skupiające wiedzę o inwestowaniu. Właśnie dziś zacząłem czytać książkę - "Jak inwestować w papiery wartościowe" Krzysztof, Teresa Jajuga. Książka ma raptem 190 stron, przeczytałem 46 stron i muszę stwierdzić że moja niewiedza w temacie pogłębiła się. Książka napisana jest zbyt trudnym językiem, pełna wzorów i czysto naukowych stwierdzeń, pojęć. Zapewne dla zaawansowanych, co polelibyście na początek dla laików tak by ich nie zniechęcić tematem
Tak poza tym ciekawą książką którą zacząłem czytać po odłożeniu tej jest "Sztuka sprzedawanie" Tom Hopkins - polecam.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
|
 |
p_romm Moderator

|
Wysłany: Środa, 1 Sierpień 2007, 0:09 Temat postu: |
|
|
Zobacz tutaj, napoczątek chyba wystarczy poszperać po necie, później wróć do książki.
http://naparkiecie.pl/ftopic726.html
Polecam Wirtualną Akademię Giełdową. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bartosh-zagan
|
Wysłany: Czwartek, 9 Sierpień 2007, 19:47 Temat postu: |
|
|
Od siebie polecam książkę "Inteligentny inwester" Warrena Buffet'a. _________________ "Od zawsze wiedziałem, że będę bogaty. Nie sądzę, bym wątpił w to nawet przez minutę."
(Warren Buffett - słynny inwestor, drugi najbogatszy człowiek świata) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Martinez41
|
Wysłany: Piątek, 11 Styczeń 2008, 10:30 Temat postu: |
|
|
1. Inteligentny inwestor
2. Kiedy sprzedawać akcje - Cassidy
3. Zawód inwestor giełdowy - Edler
4. Sztuka spekulacji - Komar
Te wg mnie warto przeczytać na początek w tej kolejności. Dają ogólne pojęcie.
Znacie coś dobrego o analizowaniu sprawozdań finansowych? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Heniu
|
Wysłany: Piątek, 11 Styczeń 2008, 16:16 Temat postu: |
|
|
Ja polecam "Wspomnienia gracza giełdowego" Edwina Lefevre.
Ostatnio zastanawiałem się na zakupem książek "Trader Vic" i "Trader Vic II" Victora Sparendo, ma ktoś może te książki. Są warte kupna też nie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomy
|
Wysłany: Piątek, 11 Styczeń 2008, 19:29 Temat postu: |
|
|
Trader Vic i Vic2 to bardo dobre ksiazki. To one zachecily mnie do inwestowania.
Polecam takze Pit bull, liar's poker. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sławek
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Youki Site Admin

|
Wysłany: Wtorek, 20 Maj 2008, 7:59 Temat postu: |
|
|
sławek, a nie za dużo już polecasz ten dział edukacji? Nie jestem przeciwnikiem linków, ale chętnie poczytałbym coś więcej niż "polecam edukację", w niektórych Twoich postach widać po 7, 8 linków łącznie ze stopką i wszystkie prowadzą do tej samej witryny. Nie kasuje tylko dlatego, że wykresy punktowo-symboliczne wydają mi się ciekawe. Proszę tylko o wniesienie czegoś więcej do dyskusji na forum niż linki. _________________ "Najlepszym przedziałem czasowym trzymania akcji jest wieczność."
Warren Buffett |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sławek
|
Wysłany: Wtorek, 20 Maj 2008, 8:50 Temat postu: Edukacja |
|
|
Przepraszam, no masz rację. Ale generalnie wokół tego tematu kręciły się wypowiedzi, więc tylko tyle póki co pisałem. Postaram się, aby kolejne wypowiedzi były bardziej rozbudowane i merytorycznie bogatsze.
Dziękuję za tą uwagę i pozdrawiam. _________________ indeksy światowe
analiza techniczna
kursy walut |
|
| Powrót do góry |
|
 |
J_W
|
|
| Powrót do góry |
|