|
Giełda, inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne i inne rynki Inwestowanie w akcje, fundusze inwestycyjne, waluty, giełdy zagraniczne, towarowe i inne rynki. Rozmowy: spółki giełdowe, finanse, konta bankowe, lokaty i obligacje skarbowe. Miejsce dla każdego inwestora.
|
Reklama: weterynarz warszawa bielany
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gosiak
|
Wysłany: Czwartek, 28 Czerwiec 2007, 11:46 Temat postu: Proszę o pomoc ..... |
|
|
| Mam dość dużą kwotę którą muszę zainwestować.Muszę mysleć o przyszłości nie tyle mojej co moich dzieci. Niestety wychowuję je sama (mąż zginał tragicznie) Czy ktos mógłby polecić mi w co zainwestowac by nie stracić . By nie stracić zbyt dużo bo nie moge sobie na to pozwolić. Cały czas zastanawaiam się nad funduszami ale nie mam zielonego pojecia jakiej firmy wybrać , a może akcje , lokata. Nie wiem..... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
|
 |
garjusz
|
Wysłany: Wtorek, 3 Lipiec 2007, 9:35 Temat postu: |
|
|
Aby inwestować w akcje trzeba mieć sporą wiedzę aby nie stracić pieniędzy.
I oczywiście czas - nie polecam dla osoby nie znającej się na GPW.
Lokaty to najprostsza forma lokowania pieniędzy. Niestety spadek stóp procentowych zmniejszył atrakcyjność lokat - nie polecam.
Myślę że dobrym rozwiązaniem dla Ciebie będą funduszę.
Było już na temat funduszy....
powtarzam się
Jest wiele powodów dla których fundusze są lepsze od tradycyjnych lokat bankowych,
Fundusz inwestycyjny to nowoczesna i efektywna metoda oszczędzania. W funduszach może zarobić każdy. Jest to najlepsza forma lokowania pieniędzy dla osób i firm, które nie są ekspertami na rynku kapitałowym bądź nie znajdują czasu na poszukiwanie najlepszych sposobów lokowania oszczędności, a chciałyby korzystnie pomnażać swoje pieniądze.
Fundusz inwestycyjny to forma zbiorowego lokowania środków pieniężnych wpłaconych przez przedsiębiorstwa, osoby prawne oraz osoby fizyczne. Nawet stosunkowo niewielkie wpłaty wielu Uczestników tworzą znaczny kapitał, który umożliwia korzystne inwestycje mające na celu osiąganie zysków wyższych, niż tradycyjna lokata bankowa.
Funduszem zarządza Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych, osoby tam zatrudnione, doświadczeni doradcy inwestycyjni, inwestują środki funduszu w akcję, obligację, nieruchomości, surowce czy waluty, tak aby przyniosły jak największe zyski.
W ten sposób każdy z nas nie posiadający wiedzy i doświadczenia, może stać się uczestnikiem rynku kapitałowego.
A jaki fundusz wybrać... trudno powiedzieć
Może któryś z funduszy Arki - bardzo popularne.
Arka BZ WBK Zrównoważony FIO
Arka BZ WBK Stabilnego Wzrostu FIO
Albo któryś z funduszy PZU.
Jeżeli możesz założyć konto w mBanku i nie masz problemu w poruszaniu się po internecie to polecał bym SuperMarket Funduszy Inwestycyjnych.
Tu - http://www.mbank.com.pl/inwestycje/fundusze/index.html
Gdzie jest spory wybór funduszy.
Fundusze: BPH, PZU, AIG, DWS, PZU.......... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
|